2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Şu an Site Tanıtımları kategorisindeki Etiyopya Konsolosluğu isimli konuyu okuyorsunuz.
  1. #1
    Laplace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.08.2018
    Mesajlar
    1.480
    Konular
    1480
    Etiletlenme
    0 Defa

    Etiyopya Konsolosluğu

    Vize, yabancı uyruklu kişilerin bahsi geçen ülkeye girebilmeleri için tabii olmaları gereken bir uygulama çeşididir. Bu uygulamadan Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus pasaportlara sahip olan kişiler faydalanmaktadırlar. Diplomatik amaç ile kullanılan siyah pasaport sahibi kişilerin Etiyopya'ya gitmek için Etiyopya Konsolosluğu vize birimine başvuruda bulunmasına gerek duyulmamaktadır. Bu nedenle Diplomatik Pasaport sahibi kişilerin 180 gün içerisinde toplamda 90 gün Etiyopya'da kalması mümkün hale getirilmiştir. 90. gün doldurulduğunda kişinin ülkeden çıkmış olması gerekmektedir. Eğer 90 günün dolması halinde kişi hala ülke sınırları içerisinde ise, vizesiz seyahat kuralları ihlal edilmiş sayılır. Bu nedenle vize sürelerinin kontrolü özenle yapılmalıdır.

    Vize başvurularında çoğunlukla vize hizmeti veren aracı kurumlar ile birlikte çalışılmaktadır. Etiyopya Konsolosluğu tarafından istenen belgelerin bir hayli fazla olmasından dolayı aracı kurumlar vasıtası ile tüm belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanabilmektedir. Tercüme işlemleri de bu kurumlar tarafından yapıldığı için, Etiyopya vizesi için yapılan başvurular daha kısa süreler içerisinde olumlu şekilde sonuçlandırılabilmektedir.

    Uygulanan vize prosedürü, farklı ülkelerin vatandaşlarının kolaylıkla seyahat edebilmelerini ve ülkelere giriş yapabilmelerini sağlamaktadır. Türkiye'den Etiyopya gibi vize muafiyetinin bulunmadığı ülkelere gidilirken alınan vize, farklı kategoriler üzerinden başvuru yapılmasını gerektirmektedir. İş amacı ile gidildiği takdirde seyahat edecek olan kişilerin ticari vize alması gerekmektedir. Bunun dışında ailesini ve yakınlarını ziyaret edecek olan kişiler de aile ziyareti vizesi almalıdırlar. Kısa süreli gezi yapabilmek için gidildiğinde de Etiyopya turistik vize almak gerekmektedir. Bu vizenin alınması ile birlikte kişi belirtilen süre kadar ülkede kalarak, ülkenin her türlü güzelliğinden faydalanabilmektedir.


  2. #2
    kerim3791 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.12.2018
    Mesajlar
    6
    Konular
    0
    Etiletlenme
    0 Defa

    Cevap: Etiyopya Konsolosluğu

    teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0